fbpx

Dion is nu bijna 12 jaar en een echte sporter met het doel zich te concentreren op hardlopen als een onderdeel van de atletiek. Hiervoor liep hij altijd graag mee met o.a. de Limbra Cross en keek hij uit vooral uit naar de 6 minuten loop als afsluiter van de Champions Wedstrijden van atletiek Limburg. Helaas door een beperking in zijn motoriek waar we de oorzaak niet van konden herleiden en de specialisten zoals de kinderfysiotherapeut, alsmede de sportfysiotherapeut maar ook de sportvereniging niks mee konden doen waren wij genoodzaakt om te zoeken een oplossing in de vorm van personal training.

Richard kende ik van vroeger, staat heel goed aangeschreven en vond het leuk maar vooral een uitdaging om met iemand zo jong als Dion te werken.
Een goede voorbereiding luidde de start in van een traject welke samen zijn begonnen en vooral met veel enthousiasme welke hij wist over te brengen op Dion om hem waar nodig hem te pushen om verder te gaan, sterker te worden en vooral boven zichzelf uit te stijgen, want ondanks de gesloten persoonlijkheid van onze zoon wist Richard langzaam maar zeker dit ook te doorbreken.

Aan de hand van een strak schema tijdens de training, maar ook door huiswerk in de vorm van gerichte kracht-oefeningen ging dion elke dag aan het werk om zijn spieren sterker te maken die ervoor moeten zorgen dat zijn houding beter zou worden zoals te zien is op de bijgesloten filmpjes in de eerste maanden van het traject. In overleg met Richard zijn we verder gaan zoeken en zijn we er achter gekomen met behulp van de Chiropractor Arie van Beest dat onze zoon scoliose heeft en een scheefstand van zijn bekken wat een verklaring gaf voor het gebrek aan spierkracht aan de binnenkant van zijn benen en de reden waardoor hij niet recht liep.  
 Dion straalt vertrouwen uit, is sterk geworden en heeft een daarbij een enorm uithoudingsvermogen opgebouwd en kijkt elke keer er naar uit om samen met Richard het onderste uit de kan te halen en met succes.

Door de hulp van Richard zijn we overtuigd dat onze zoon niks in de weg zal staan om dat te bereiken wat hij graag zou willen en dat is hoofdzakelijk hardlopen in de buitenlucht op een goed niveau.

Bedankt Richard en ook vooral namens Dion.